Bouwbedrijf ter Haar Reutum

Korte lijnen - Kwaliteit - Betrokkenheid

Geschiedenis

We schrijven 1968. Harrie ter Haar is klaar met de LTS in Oldenzaal en hij begint als timmerman. Dit werk combineert hij in de avonduren met een opleiding tot aannemer. Harrie kiest na enkele jaren praktijkervaring voor een overstap. Hij doet nieuwe ervaring op in het kantoor van een aannemer in Lattrop. 

In de loop van de jaren groeit zijn ambitie om zelf een bedrijf te starten. En zo wordt op 1 mei 1979 een droom waar. Hij begint voorzichtig in een schuur bij zijn ouderlijk huis met het Bouwbedrijf Ter Haar (zie foto's). Met een busje, een aanhanger en aantal machines moet het gaan lukken. Vanaf de start heeft hij de hulp van een ervaren metselaar en timmerman. Hij steekt ook zelf de handen uit de mouwen; hij timmert én metselt mee. Met z’n drieën zijn ze destijds gestart met woningbouw in Ootmarsum. Al snel komen er via mond-tot-mondreclame ook opdrachten uit andere delen van Twente binnen. Opdrachtgevers waarderen de kwaliteit en ambachtelijkheid van het werk. 

Al snel groeit de behoefte aan meer bedrijfsruimte. Jarenlang bestaan er plannen om in Reutum een bescheiden industriegebied te ontwikkelen. Helaas gaat dit plan niet door. Harrie gaat daarom op zoek naar een bestaande locatie. Hij vindt een grote boerderij met schuren aan de Ootmarsumseweg in Reutum. De bedrijfsgebouwen moeten gerenoveerd, verbouwd en uitgebreid worden en de kapschuur wordt volledig vervangen (zie foto's).

Vanaf 15 januari 1981 kan het bedrijf op de nieuwe locatie verder groeien. Dat moet gebeuren in een risicovolle tijd. De economische recessie heerst en opdrachtgevers twijfelen langer over hun nieuw- en verbouwplannen. Ondanks de economische tegenwind groeit het bedrijf gestaag door. In de beginjaren hielp Harrie nog wel mee op de bouwplaats. Maar in de loop der jaren is zijn kennis en ervaring steeds meer nodig als organiserende kracht op het kantoor.

1 september 2009 komt Martijn Hofsté in beeld. Hij is getrouwd met Annelies, de dochter van Harrie. Martijn is tijdens het bouwen van zijn eigen woning gecharmeerd geraakt van de bouw. Hij heeft in de avonduren zijn aannemersdiploma behaalt en werkt nu mee op de bouw om daar ook de benodigde ervaring op te doen. De voornemens zijn dat Martijn het bedrijf in de toekomst zal voortzetten.
Ouderlijk huis Harrie
Werkzaamheden oude locatie
Werkzaamheden oude locatie
Uitbreiding werkplaats
Uitbreiding werkplaats
6
contact

Bouwbedrijf H. ter Haar B.V.
Ootmarsumseweg 355
7667 PB Reutum

t: 0541-670478
f: 0541-670676
e: info@bouwbedrijfterhaar.nl


8
neem contact op
aMarkeweg 8a, Dalfsen

Ervaring met bouwbedrijf Ter Haar

Na een aantal jaren in Lelystad te hebben gewoond werd het voor ons tijd om weer terug naar het oosten van het land te verhuizen. Gelukkig vonden we vrij snel en kavel in het buitengebied van Dalfsen. Maar nu kwam het moeilijkste: hoe vind je een ...

bekijk deze referentie meer referenties

Fam. Wessels
 
Erkend Leerbedrijf Bouwend Nederland Bouwgarant